Suomalainen rekikoiraretkeilijä

In Blogi by Lauri

Suomalaiset. Kiitos.

Ennakkoon oli jo tiedossa, että ei ole kummoinen talvi tulossa huskysafariosastolla. Ei tule ulkomaalaisia ja suomalaisille ei kannata edes yrittää mitään tarjota kun ei ne kuitenkaan osta. Ryyppäävät vaan ja kun hetkeksi selviävät niin käyvät ladulla ottamassa selfien. Mie jo mietin etukäteen, että pitäiskö kuitenkin yrittää. Eihän edes suomalaiset noin stereotyyppisiä voi olla. Onhan joskus kuultu huhupuheita, että Pertti Perussuomalainen kävi aurinkorannikoilla kokeilemassa jopa varjoliitoa. Tai olis käynyt, mutta ei sitä päästetty kun Manuél (opas) sanoi, ettei tätä saa kännissä tehdä. Joutui Pertti siitä kuitenkin maksamaan, kun oli kerran varannutkin ja se oli Pertille aivan ok.

Stereotypiat sikseen ja mennään asiaan

Joulukuu siinä katteltiin ja ihmeteltiin. Joululomien aikaan asiakkaita oli aivan ok määrät niin kuin ajattelin. Silti 80 % vähemmän kuin yleensä, mutta kuitenkin sen verran mitä ennakkoon kuvittelin. Tammikuusta en paljoa odotellutkaan, vielä enemmän tuli pudotusta kuin joulukuussa. Sitten tuli helmikuu ja kelit alakoi olla makkeimmillaan. Aurinko paisteli mitä nyt pilven takkaa ennätti. Välissä tuli luntakin aivan vaakassa. Semmonenhan se on, meidän talvi.

Hiihtolomat alako ja varauskirjaankin alkoi tulla mukavasti merkintöjä. Ei nyt sentään fullbookedia tarvinnut alakaa myymään, mutta joka päivä jotakin. Semmosena se nyt sitten on jatkunut tähän maaliskuiseen sunnuntaipäivään asti, ja pakko tunnustaa, että oli tuossa semmoisiakin päiviä, ettei voinut ottaa yhtään asiakasta enempää. Tietysti niitä on normaaliaikoina tämän tästä, mutta kuitenkin. Ens viikollekin on varauksia ja vieläpä pääsiäisen jälkeenkin porukkaa aikoi tulla koirilla ajelemaan jos kelit ja koronarajoitteet sen sallii.

Suomalainen asiakas on hyvä asiakas

Myös ohjelmapalveluissa. Se tulee ajallaan, ehkä varmistelee päivää pari etukäteen, että kaikki on kunnossa, ei ole liian kylmä ja auringonpaiste järjestetty, mutta miten se muuten poikkeaa meidän tavallisesta asiakkaasta, eli ulkomaalaisesta? Ei mitenkään. Suomalainen matkailija maksaa mukisematta elämyksestä, kunhan se on laadukkaasti ja ammattitaidolla järjestetty.

Suomalainen matkailija hymyilee ja voin kertoa, että pystyy jopa liikuttumaan kun on saanut elämyksestään paljon enemmän kuin etukäteen oli ajatellut. No entäpäs valjakolla ajaminen? Suomalainen kuuntelee ajo-opetuksen kiltisti, keskittyy, ei pidä turhaa elämää. Liikkeelle kun lähdetään, niin jalka on kiltisti jarrulla, samoin kun alamäessä. Koirille ei turhia huudella. Korkeintaan Kessua ja Kuulaa vähän kannustetaan, kun papparaiset alkaa olla jo eläkeiän kynnyksellä ja intoa on enemmän kuin vauhtia. Sekin tietysti hyvillä mielin ja mukana eläen.

Suomalainen matkailija. Täydellinen asiakas. Sie olet tärkiä. 

Mie olen tullut siihen lopputulokseen, että suomalainen haluaa matkustaa. Se haluaa matkustaa Espanjaan, Kreikkaan, Jenkkeihin, Australiaan, Thaimaahan, Afrikkaan, mutta myös Suomen Lappiin, Posiolle. Jaksamon kylään. Meille. Suomalainen matkailija pystyy saamaa samoja kerran elämässä -kokemuksia myös kotimaassa, mitä se saa maapallon toisella laidalla. Suomalainen matkailija on avoin ja vastaanottavainen. Se myös metsästää elämyksiä ja nauttii niistä täysin rinnoin.