Eräunelma
Eräunelma

3 päivää

Image

Hinta: 1075€ / hlö
Kuljetusmahdollisuus Posion alueelta
Ryhmäkoko: 2-8 henkilöä
Opastuskieli: Suomi / Englanti


 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder

Elämäsi seikkailu alkaa tästä. Vietä kaksi yötä ja kolme päivää erämaamökillä hiljaisen Kovajärven rannalla lumen ja pakkasen keskellä, kenenkään häiritsemättä. Matkaamme koiravaljakolla Riisitunturiin, nautimme poron kylmäsavulihaa nuotion loimussa ja saunan lempeiden löylyjen jälkeen kömmimme yöksi makuupussin lämpöön.

Aivan Riisitunturin kansallispuiston kupeessa, kalarikkaan Kovajärven rannalla, erämaisessa maisemassa sijaitsee mökki, joka odottaa kulkijoita luokseen. Niemennokassa sijaitsevassa hirsimökissä iltaisin päänsä kallistaa mukavasti jopa kahdeksan ihmistä - mutta ei tunnu kolkolta, vaikka retkellä olisittekin vain te kaksi.

Mökillä ei juokse vesi, eikä kukaan muukaan. Luvassa on todellinen rauhoittuminen hiljaisen, koskemattoman luonnon keskellä. Pohjoistuuli pyörittää lunta järven jäällä, kulkurikettu juoksee ohitse, riekko sukeltaa päivän päätteeksi kieppiin. Muita kulkijoita ei näy.

Aitoja kokemuksia luonnollisesti siellä, mihin meidät pohjoisen ihmiset on tarkoitettu. Aika palata juurille. Paikassa puhelimen kuuluvuus on heikko. Kulkua valaisevat lyhdyt, kynttilät ja nuotion loimu. Vedet kannetaan järvestä. Tulentekoa, halon kantoa, kämpän lämmitystä ja pannukahvin keittoa. Pilkkireikien kairaamista, saaliin paistoa, lumikenkäretkiä ja hiljaista hiihtelyä kuutamon loisteessa.

Toisen retkipäivän iltana valjastamme koirat ja lähdemme Riisitunturin kansallispuistoon 20 kilometrin mittaiselle seikkailulle. Oma valjakkonne juoksee vetäen teitä syvemmälle lumiseen maisemaan, tykkypuiden peittämän tunturin laidalle. Jos ilta on tyyni ja kirkas, taivaalla loimuavat revontulet. Illallinen on katettu ja sauna odottaa lämpimänä, kun tunturista saavutaan takaisin.

Ohjelma 

Päivä 1
Saapuminen. Voimme tarvittaessa järjestää kyydityksen Posiolta. Mökki on valmiiksi lämmitetty. Alueen ja mökin esittely, opastus kaikkiin askareisiin jonka jälkeen saatte asettua rauhassa taloksi ja rentoutua. Mahdollisuus käydä retkellä lähimaastossa, esimerkiksi lumikengillä. Tulemme illalla valmistamaan teille nuotioillallisen paikallisista antimista.

Päivä 2
Saatte nauttia aamiaisen valmiiksi paikalle tuoduista antimista, myös lounas on valmisteltu etukäteen, se ei ole kuin lämmittää kun nälkä yllättää. Päivän saatte viettää luonnon helmassa haluamaanne tapaan. Iltapäivällä tai illalla lähtö otsalamppujen valossa Riisitunturin kansallispuistoon 20 kilometrin mittaiselle koiravaljakkoajelulle. Illallinen ja sauna.

Päivä 3
Aamiainen. Talvikalastusta tai muuta ohjelmaa oppaan järjestämänä. Lounas. Tutustuminen koirien kotiin.

Ei haittaa, vaikkei sinulla olisi kokemusta tämänkaltaisesta elämästä ennestään, opastamme kaikkeen. Luvassa on turvallinen, matalankynnyksen luontokokemus.

Sisältää
 • Kahden yön majoitus erämökillä (ei juoksevaa vettä, aurinkosähkö valaistusta ja puhelimen lataamista varten)
 • 20 kilometrin mittainen koiravaljakkoretki Riisitunturin kansallispuistoon
 • Nuotiolla paikallisista aineksista valmistettu illallinen, kynttiläillallinen
 • Aamupalatarpeet, 2 x lounas
 • Saunamahdollisuus
 • Puitteet omatoimisille luontoaktiviteeteille, esim. Lumikengät, pilkkivehkeet
 • Kuljetukset Kota-Huskyltä mökille ja takaisin
 • Tutustuminen koirien kotiin
 • Ammattitaitoinen opas avustaa ja ohjaa osa-aikaisesti

Huomioitavaa: Lämpimät vaatteet ja talvikengät mukaan. Tarvittaessa saat meiltä myös lämpimät haalarit ja kengät. Et tarvitse omia retkeilyvarusteita, kuten makuupussia tai tyynyä, ainoastaan omat henkilökohtaiset tavarasi.


OTA YHTEYTTÄ VARATAKSESI